0
Uw winkelwagen is leeg

Composiet Tuinscherm - Rhombus Teak - Verticaal

vanaf € 199,95 per scherm

Bestellen

Bestellen:
  • Verwachte levertijd: 7 dagen
  • Verzendkosten berekenen

 Houdt rekening met een extra lange levertijd i.v.m. de vakantieperiode

Hulp nodig bij het bestellen van uw schutting?

Bel +31 85 0187 599, plan een (video) call met Tom of bezoek de showroom
  • Schutting wordt op maat gemaakt
  • Zelf monteren of laten monteren door een professional
  • Levering tot in de tuin
Product omschrijving
Kenmerken
Levering & leverdag
Transporttarieven
Producteigenschappen

Product omschrijving

Composiet Tuinscherm - Rhombus Coconut – Verticaal

Creëer een eigentijdse buitenomgeving met ons Rhombus Coconut tuinscherm, een harmonieuze samensmelting van moderne esthetiek en duurzame functionaliteit.

De Rhombus Coconut is gemaakt van composietplanken met een rhombusprofiel. Bij het Rhombus model zijn de planken geborsteld en daarmee geven zij jouw schutting een erg luxe uitstraling. Dit tuinscherm is leverbaar in 175 cm breed en tussen de 180 en 200 cm hoog. De planken van dit tuinscherm zijn 20 mm dik en 150 mm breed. Heb je liever een composiet schutting met een Rabat profiel? Kijk dan eens naar onze Natural composiet schuttingen. Bij dit model zijn de planken verticaal gemonteerd, we hebben ook een model waarbij de planken horizontaal liggen. 

Onze tuinschermen kunnen ook speciaal op maat gemaakt worden. Vraag hiervoor gerust naar een van onze specialisten. Benieuwd naar andere tuinschermen uit deze collectie? Kijk dan eens naar al onze composiet tuinschermen. Ben je benieuwd hoe dit tuinscherm zich in het echt presenteert? Reserveer dan nu jouw showroombezoek. Hulp nodig bij het samenstellen van jouw schutting? Probeer onze schuttingkeuzehulp of neem contact op met een van onze specialisten.

Heb je nog ergens hulp bij nodig? Kijk eens bij de veelgestelde vragen of neem gerust contact op met een van onze specialisten.

Specificaties

Aantal planken 185 cm
Scherm uitvoering 13
Levensduur langer dan 25 jaar (klasse 1)
Materiaalsoort Aluminium,Composiet (WPC)
Duurzaam Levensduur van de schutting
Onderhoudsvrij 5
Privacy 5
Breedte van de plank 150 mm
Dikte van de plank 20 mm
Afmeting tuinscherm 175x184 cm
Werkende breedte 175 cm

Na ontvangst van jouw bestelling, krijg je een bericht wanneer wij weten wanneer de bestelling gereed kan zijn. Afhankelijk van het type levering, bieden we het volgende aan:

Levering tot op de stoep

Wanneer de bestelling gereed is, wordt deze binnen 10 werkdagen geleverd. Wij begrijpen dat je hier niet altijd thuis voor kunt blijven. De chauffeur zal uiterlijk een half uur voordat hij op het losadres is, telefonisch contact opnemen. Indien je al weet dat je niet thuis kunt zijn op dat moment, kun je aan ons laten weten waar het gelost mag worden. Indien mogelijk kijken we met Google Streetview dan eventjes mee zodat we elkaar goed begrijpen. Het is nog beter wanneer je een foto stuurt waarop duidelijk staat aangegeven waar het gelost mag worden. Houd er rekening mee dat we maximaal 3 meter van de openbare weg kunnen lossen. De chauffeur zal ter plaatse kijken of het daadwerkelijk mogelijk is om het veilig op die plek neer te zetten. Na het lossen van jouw bestelling, zal de chauffeur een foto maken zodat je kunt dat zien dat alles daadwerkelijk geleverd is.

Wil je zelf bepalen op welke dag de levering komt, dan kan dit tegen een meerprijs. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

 
Levering tot in de tuin

Bij deze optie krijg je het hoogste service niveau. Zodra we weten wanneer de zending klaar ligt om te versturen, nemen we contact op om een dag af te spreken wanneer we de materialen komen leveren. Dit zal doorgaans met twee bezorgers gebeuren die de materialen van de wagen laden en direct in de tuin leggen waar de schutting moet komen te staan. Het is hierbij ook gebruikelijk dat deze levering op een zaterdag plaats vindt omdat de meeste mensen dan thuis kunnen zijn. Indien er niemand thuis is op het afgesproken levermoment en/of er is ook geen duidelijke en veilige toegang mogelijk naar de tuin, dan zullen de bezorgers de materialen op een zo'n gunstig mogelijke locatie lossen waar wij denken dat het niemand erg in de weg staat.

 
Montage

Wanneer je gebruikt maakt van onze montageservice, zullen we contact hebben om samen een datum te prikken wanneer de schutting en/of poort geplaatst kan worden.

Afhalen

Je kunt de bestelling ook af halen bij onze productie en opslag locatie in Helmond. Laat ons dan wel een dag van te voren weten wanneer je dit komt afhalen, zodat we het klaar kunnen zetten.

Heb jij al een brievenbus waar je ook pakjes in kunt stoppen? Daar zal de postbezorger vast al heel blij mee zijn. Wij hebben daar helaas weinig aan met onze goederen. Helaas kunnen wij niet een postbezorger inschakelen omdat het nogal grote pakketten zijn. Door deze omvang is het transport ook heel duur. Gelukkig beschikken wij over 2 eigen vrachtwagens en diverse busjes met aanhangers waarmee we de producten kunnen uitleveren. In uitzonderlijke gevallen zullen we een externe transporteur inschakelen om jouw schutting thuis te leveren. Buiten het feit dat we bijna alle producten op bestelling produceren, is het vanwege de omvang en de reistijd nog onmogelijk voor ons om levertijden van 2 werkdagen te hanteren. Wij streven er naar om de bestelling binnen 10 werkdagen bij jouw thuis te krijgen. Indien dit niet snel genoeg is, kan dit aangegeven worden in het besteltraject of kun je voor het plaatsen van de bestelling aan een adviseur vragen of het sneller kan.
 
Levering tot op de stoep
Veelal wordt je bestelling met een kraan gelost die tot maximaal 3 meter vanaf de straat kan lossen.
 
Grote pakketten

Een pakket schutting en/of poort materialen leveren wij voor € 147,50 op de stoep

Zending tot 200cm en 35 kg

Post pakketjes: € 9,50

Bezorgen in de tuin

Geen zin, tijd of mogelijkheid om de schuttingmaterialen zelf in de tuin te leggen? Wij kunnen daarmee helpen. De kosten hiervoor variëren tussen de 170 en 515 euro. Dit is postcode afhankelijk.

Beton palen en platen

 

Roestplekken

Beton is gemaakt van onder andere cement, zand, water en grind.

 

Kleine scheuren

De betonproducten van SCHUTTING.nl zijn heel sterk en duurzaam. Alle betonnen platen en palen zijn voorzien van een bepaalde variant van bewapening. Dit kan een stalen bewapening of kunststof matten zijn. Desondanks komt het voor dat sommige producten kleine scheurtjes bevatten. Dit heeft geen invloed op de constructieve sterkte of de kwaliteit van de hele schutting.

 

Witte vlekken / Kalk

Een veel voorkomend verschijnsel bij betonproducten is de witte uitslag. Dit is niet fraai, maar kan bijna niet voorkomen worden, hooguit gemaskeerd. De uitslag is kalk, wat een bestandsdeel is van de grondstoffen die uit het beton gaan “bloeden” door weersinvloeden. In verloop van tijd zal dit minder worden of zelfs helemaal verwijderen, maar hoe snel kan niet gezegd worden. Antraciet gekleurde palen en platen kunnen eventueel met een zwarte coating behandeld worden.

 

Afgebrokkelde hoekjes

Beton is gemaakt van onder andere cement, zand, water en grind. Het grind zorgt ervoor dat het beton sterk wordt. Wanneer zo’n grind kiezel in de hoek van de mal zit, kan het zijn dat deze loslaat en het cement ook afbrokkelt.

 

Verkleuren

Beton is gemaakt van onder andere cement, zand, water, grind en eventueel een kleurstof. Deze kleurstof is niet weersbestendig en zal er daardoor voor zorgen dat het beton gaat verkleuren. Dit proces kan vertraagd worden met een coating, welke los verkrijgbaar is. Betonpalen die na het plaatsen niet (jaarlijks) gecoat worden, zullen op den duur lichtgrijs worden.

 

Belletjes

Beton wordt in een natte samenstelling in de mal gegoten. Afhankelijk van hoe het motief wordt van de plaat of paal, kan het voorkomen dat er belletjes ontstaan wanneer het beton begint te drogen.

 

   


 

 

 

Hout

Naden, noesten en kwasten

Wanneer een boom groeit, ontstaan er jaarringen. Noesten en kwasten zijn eigenlijk de zijtakken van een boom. Hoeveel je die op een plank zien, is afhankelijk van de houtsoort. Vuren hout heeft bijvoorbeeld meer kleine knoesten en grenen juist weer iets minder, maar wel grotere. Wanneer het hout droger is, kunnen de knoesten er gemakkelijker uitvallen. Bij ons hardhout is de kans op noesten het kleinst.

 

Groene en witte vlekken

Door het verduurzamen van grenen en vuren hout wordt er veelal een groen impregneermiddel gebruikt. Dit kan er voor zorgen dat het lijkt dat er op het oppervlakte een zoutvorming optreedt. Dit komt door het impregneren in combinatie met hars. Deze vlekken zullen op den duur vanzelf verdwijnen, maar ze kunnen met een vochtige doek ook handmatig verwijderd worden.

 

 

Hars

Hout is eigenlijk best wel slim. Om zichzelf te beschermen tegen virussen en infecties maakt het hars aan. Dit natuurlijkverschijnsel kan per houtsoort verschillen. Ook de hoeveelheid per soort, en zelfs per boom verschillen. Zodra het hars op het oppervlakte van de plank is gekomen, kan het eenvoudig verwijderd worden zodra het is uitgedroogd. Daarvoor is dat niet zo gemakkelijk en is het ook heel plakkerig. Wanneer je op geïmpregneerd hout groene spikkels ziet, dan komt dit door het hars dat is gaan mengen met het impregnatiemiddel. Deze spikkels kunnen eventueel met een borstel verwijderd worden.

 

Kleur- en structuurverschil

Een natuurlijk materiaal met ook natuurlijke eigenschappen. Er is geen boom exact hetzelfde, laat staan een plank wat maar een heel klein onderdeel is van de hele boom. Daardoor is het dus ook heel logisch dat er tussen verschillende planken kleur en structuur verschillen zitten. Om dit zoveel mogelijk te beperken proberen wij bij iedere bestelling de planken voor zowel de poort als de tuinschermen uit hetzelfde pak hout te gebruiken. Alleen wanneer de plank van de poort hoger is dan de plank van het tuinscherm, lukt dit helaas niet. Ook controleren wij handmatig iedere plank of deze na onze standaarden goed is voor jouw schutting. Planken die niet goed genoeg zijn worden gebruikt voor B-keus schermen of als verpakkingsmateriaal. Zo gooien wij bijna niets weg. Na verloop van tijd zullen kleurverschillen door de weersinvloeden meer naar elkaar toe trekken.

 

Kromtrekken

Door dat het hout wordt terug gedroogd, zal het buiten door de regen ook weer vocht opnemen. Door de zon droogt het vervolgens weer terug. Wanneer hout vastgeschroefd zit, kan het minder werken. Na ontvangst is het dus verstandig om dit direct te doen bij bijvoorbeeld de afdekkappen en balken. Schutting planken die kromtrekken zijn zeker niet minder van kwaliteit, maar zijn juist heel sterk. Hoe harder de houtsoort, hoe sterker deze wil kromtrekken en hoe moeilijker het is om dit te fixeren.

 

Lat strepen

Planken komen gebundeld in een pak uit de fabriek. De planken liggen opgestapeld op elkaar met houten latjes daartussen. Op dat moment is het hout eventueel al geïmpregneerd. Vervolgens wordt het hout overdekt opgeslagen, maar wel in een openruimte. Door de impregnatie is kunnen de latten strepen veroorzaken op het hout. Deze zullen door de invloed van weersomstandigheden wegtrekken. Bij hout dat niet geïmpregneerd is, is de kans op deze latstrepen vele malen kleiner.

 

 

Ruwe delen en randen

Ons hout wordt machinaal bewerkt. Er is verschil tussen hout dat is geschaafd en fijn bezaagd. Fijn bezaagd hout heeft altijd een ruw oppervlak. Bij geschaafd hout is dit bijna niet het geval, maar kan het toch voorkomen. Het hout wordt machinaal geschaafd, maar doordat het hout een onregelmatige structuur heeft, kan het zijn dat niet het gehele oppervlak van het hout wordt geraakt. Eventueel kunnen deze handmatig glad gemaakt worden door het te schuren.

 

Uitzetten, krimpen en scheuren

Het meeste tuinhout wordt na het zagen terug gedroogd. Hierdoor gaat het hout in de fabriek dus al veel krimpen en zal het minder gaan werken wanneer het wordt toegepast door de eindgebruiker. Dit terug drogen maakt het hout ook lichter waardoor het gemakkelijker te hanteren is. Het nadeel van het drogen is dat het hout wel eerder kan geen scheuren. Wanneer het hout in jouw tuin staat, wordt het soms nat en soms droog. Hierdoor zet het hout uit en krimpt het weer. Hierdoor kunnen ook scheuren ontstaan. Geïmpregneerd hout, of hout dat regelmatig gebeitst of geolied wordt, is beter beschermt tegen scheurvorming. Hoe hoger de duurzaamheidsklasse van het hout, hoe kleiner de droogtescheuren zijn, maar wel een grotere kans dat ze komen t.o.v. zachter hout.

 

 

Schimmelvlekken

Ons hout wordt vanuit de zagerij opgestapeld met latjes tussen iedere laag planken. Zo kan het hout luchten. Maar omdat het hout soms nog nat is, voornamelijk bij geïmpregneerd hout, of nat wordt opgeslagen, kan het hout gaan schimmelen. Zodra het hout bij ons binnenkomt, wordt het droog opgeslagen onder een overkapping. Tijdens het transport naar ons depot wordt het echter in een dichtte trailer vervoerd en kan het hout niet luchtten. Hierdoor kan het zijn dat er soms schimmel zit op het hout. Wij sorteren de ergste planken er al van te voren uit en gebruiken deze voor verpakkingsmateriaal. Eventueel kan het eenvoudig verwijderd worden met azijn of bleekwater of een speciaal schimmel verwijderend middel. Na verloop van tijd verdwijnt schimmel ook gewoon.

 

Water of Zwarte vlekken en vegen

Looizuur wat onder andere in douglas en hardhout zit, reageert wanneer het in aanraking komt met staal wat resulteert in zwarte vegen of vlekken. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens het transport met de heftruck lepels, opslag in de stellingen of een zaaglijn in het productieproces. Eventueel kan dit verwijderd worden met ontweringswater, maar het zal door de weersinvloeden ook vanzelf verdwijnen.

 

 

Vergrijzing

Al het hout dat bloot wordt gesteld aan weersinvloeden, zal gaan vergrijzen. Bij geïmpregneerd hout zijn er diverse kleurpigmenten ingebracht welke de verkleuring van het hout vertragen. Hout dat geen behandeling heeft gehad, zal doorgaans al binnen een jaar gaan vergrijzen.

 

 

Bloeden

Voornamelijk tropisch hardhout heeft de eigenschap dat het kan gaan bloeden. Er komt op dat moment een vloeistof vrij die een roestkleurige kleur kan hebben. Deze vloeistof, het looizuur, kunnen vlekken veroorzaken op onderliggend werk en zich gaan vermengen met een aangebrachte verflaag. Het bloeden zal na verloop van tijd vanzelf stoppen.

 

 

Kleine gaatjes

Het lijkt soms net alsof er in het hardhout kleine boorgaatjes zitten. Dit is geen hout dat al eerder verwerkt is, maar dit zijn kleine gangetjes die insecten hebben gemaakt. Nadat het hout is bewerkt, zijn de insecten wel verdwenen, maar de gaatjes blijven achter. Dit doet niets af aan de kwaliteit en duurzaamheid.