0
Uw winkelwagen is leeg

Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Kan ik de schutting ook in het echt bekijken?
  Wij snappen als geen ander dat je de schutting eerst in het echt wilt zien, het is natuurlijk een hele uitgave die je ineens doet. Wij hebben een prachtige showroom waar bijna alle schuttingen in het echt te aanschouwen zijn. De showroom is echter alleen toegankelijk op afspraak. Wil je een afspraak maken, stuur ons dan even een bericht.
 • Krijg ik garantie op mijn schutting?
  Zoals het geval is bij alle producten die je online besteld, ontvang je tenminste 2 jaar garantie op de bestelling. Laat je de schutting ook door ons plaatsen, dan heb je ook 2 jaar garantie op de montage. Ben je benieuwd naar de garantievoorwaarden? Informeer hier dan naar bij 1 van onze adviseurs.

Facturatie en betalingen

 • Moet ik mijn bestelling vooraf betalen?
  Dat hangt er vanaf of wij de schutting komen plaatsen of niet. Wanneer je bij ons alleen materialen besteld, dient alles vooraf betaald te zijn. Wanneer wij de schutting komen plaatsen, volstaat een aanbetaling ook.
 • Er is mij gevraagt naar een aanbetaling, hoe maak ik deze over?

  Wanneer je de schutting door SCHUTTING.nl wilt laten plaatsen, begrijpen wij dat je niet het hele bedrag vooraf wilt betalen. Wanneer je bent ingelogt in jouw persoonlijke account, kun je daar eenvoudig een aanbetaling van 25% voldoen. Overmaken kan ook, namelijk op IBAN NL 78 RABO 0123801303 t.n.v Verhoeven Tuinhout & Steengoed B.V.

  Vermeldt altijd het factuurnummer bij de betaling. Wanneer je deze niet kunt vinden, of wanneer je die nog niet hebt, mag er ook het ordernummer vermeldt worden.

 • Is het mogelijk om 2 facturen te krijgen op 1 bestelling.

  Een schutting deel je vaak met je buren. Het is dan ook wel zo fijn om beide een aparte factuur te krijgen. De orderbevestiging zal altijd op 1 naam staan, maar wij kunnen desgewenst wel twee facturen maken die refereren naar datzelfde ordernummer. Dit dien je dan wel nadrukkelijk en schriftelijk aan ons kenbaar te maken. Op de factuur komen dan niet meer de materialen en diensten te staan, maar alleen het ordernummer waar de factuur betrekking op heeft.

  Geef ons bij voorkeur aan in welke percentage de factuur gedeeld moet worden, of anders het exacte bedrag waarin het gesplitst moet worden. We hebben dan wel een schriftelijke bevestiging nodig van de andere partij dat zij akkoord zijn met de order en dat deel dat zij betalen.

 • Kan mijn bestelling opgesplitst worden voor meerdere buren?
  Het is momenteel niet mogelijk om 1 bestelling op te splitsen in meerdere bestellingen. Dit heeft te maken met de logistiek en ons voorraad beheer. We kunnen wel voor iedere buur een aparte factuur maken.
 • Wanneer moet ik mijn bestelling betalen?

  Wanneer je alleen losse materialen bij ons betaald, moet alles vooraf betaald worden. Als de bestelling wordt geleverd, dan dient de betaling vooraf voldaan te worden bij het afronden van de bestelling. Kom je de materialen afhalen? Dan kun je er voor kiezen om een aanbetaling van 15% te voldoen of het volledige bedrag. Indien er nog een bedrag openstaat wanneer de materialen worden afgehaald, dan moet deze uiterlijk op dat moment worden betaald. Dit kan per pin of contant.

  Heb je er voor gekozen om de bestelling door SCHUTTING.nl te laten monteren, dan heb je ook twee opties voor de betaling.

  1. Alles vooruit betalen
  2. 25% aanbetalen bij opdracht en het restant op het moment van opleveren. Dat laatste kan via bankoverschrijving of iDEAL. Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om bij de monteurs contact af te rekenen.
 • Zijn de vermelde prijzen inclusief of exclusief btw?
  Alle prijzen die getoond worden op de website zijn inclusief BTW, tenzij nadrukkelijk anders vermeld.

Verzending en transport

 • Kan ik zelf aangeven op welke dag het bezorgt moet worden?
  Je mag bij ons altijd een voorkeur aangeven op welke dag je het bezorgt wilt hebben. Wij zullen hier altijd rekening mee proberen te houden. Wanneer je hebt gekozen voor levering in de tuin, dan zullen we altijd jouw voorkeursdag, mits op een werkdag, aanhouden. Je krijgt ook altijd een telefoontje wanneer de transporteurs minimaal een half uur verwijderd zijn van het afleveradres.
 • Kan ik zelf aangeven hoe laat ik de levering wil ontvangen.

  Het is helaas niet mogelijk om vooraf een tijdstip af te spreken. Bij de optie "Levering tot in de tuin" kunnen we wel een dagdeel afspreken. Wanneer je kiest voor levering tot op de stoep, krijg je een bericht op de dag van levering in welke tijdsvak de chauffeur verwacht aan te komen. Houdt hierbij rekening met een uit- of inloop van circa 2 uur.

 • Kan ik zelf aangeven wanneer de bestelling gelost moet worden?

  Wanneer je kiest voor "Levering tot in de tuin" kan dit. Wanneer je kiest voor Levering tot op de stoep dan kan dit niet altijd. Wanneer je ons aangeeft waar de bestelling gelost moet worden, zal de chauffeur hier altijd rekening mee proberen te houden.

  De vrachtwagen kan vaak niet op een erf komen, omdat deze te groot en te zwaar is. Wanneer je samen met de vrachtwagenchauffeur besluit om dit wel te doen, is het voor jou eigen risico.

 • Wat gebeurt er als mijn bestelling gestolen wordt?
  Wanneer je er voor hebt gekozen om de schutting tot op de stoep te laten leveren, bestaat er altijd de mogelijkheid dat deze wordt ontvreemd. Gelukkig zijn de meeste materialen die wij leveren groot en zwaar en zijn ze niet eenvoudig om te stelen. Klein materieel dat er bij wordt geleverd zoals ijzerwaren, doosjes, verlichting, los hout etc. kun je het beste direct op een afgeschermde plek neerleggen. Wanneer er toch iets wordt gestolen kunnen wij helaas niets voor je betekenen, maar gelukkig maken we dit echt zelden mee.
 • Mijn huis is moeilijk bereikbaar, kan het toch gelost worden?
  Wanneer je in een drukke of smalle straat woont, kan het lastig zijn om onze grote materialen bij jou te lossen. Wanneer je er voor kiest om de materialen tot in de tuin te laten leveren, hoef jij je hier minder druk om te maken. Bij levering tot op de stoep zal de chauffeur zelf beoordelen tot waar hij kan komen. Hij doet dit het liefst in overleg, maar als het niet anders gaat dan zal het op eigen inzicht gebeuren. Om het andere verkeer zo min mogelijk tot last te zijn, zullen we altijd proberen zo snel mogelijk te lossen.
 • Moet ik bij de levering aanwezig zijn?

  De levering vindt doorgaans op werkdagen tussen kantoor uren plaats. We begrijpen goed dat het daarom lastig kan zijn dat je hier niet aanwezig bij kunt zijn. Als het kan, probeer dan wel telefonisch bereikbaar te zijn, zodat je de chauffeur kan uitleggen waar het pakket gelost mag worden. Wanneer je al van te voren weet dat je niet aanwezig kan zijn, kun je ons ook met een foto of Google Streetview laten zien waar het gelost mag worden. De chauffeur zal dan altijd proberen om zo dicht mogelijk op die plek te lossen. Indien er niemand thuis is of de telefoon opneemt en er vooraf niet aangegeven is waar de materialen gelost moeten worden, zal de chauffeur dit volledig op eigen inzicht doen. Zodra de chauffeur klaar is met lossen, zullen er foto's gemaakt worden van de levering.

  Wanneer je er voor kiest voor "Levering tot in de tuin", dan is het belangrijk dat er iemand aanwezig is die de poort of deur kan openen van het perceel / de woning. Tevens moet die persoon ook aanwijzen waar de materialen geplaatst moeten worden.

Afhalen

Retourneren

 • Kan ik mijn bestelling van SCHUTTING.nl nog retourneren?
  Ja, zonder opgaaf van reden kun je jouw bestelling terug sturen of brengen. Dit dient wel te gebeuren binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling. Het volledige bedrag zal vervolgens worden teruggestort op jouw rekening mits de goederen onbeschadigd in ons magazijn zijn aangekomen.
 • Kan ik alle producten opgeven om te retourneren?

  Helaas kunnen niet alle producten retour nemen of kan het resulteren in extra kosten. Hieronder een lijst van uitzonderingen:

  • Indien artikelen gebruikt of beschadigd zijn of waar een verandering op/aan is aangebracht
  • Indien artikelen te laat zijn aangemeld als retour en/of te laat zijn teruggezonden
  • Indien gebruik is gemaakt van onze montageservice (gebruikte artikelen).
  • Indien artikelen niet deugdelijk verpakt worden.
  • Indien artikelen onvoldoende gefrankeerd naar ons worden geretourneerd.
  • Maatwerk tuinschermen
  • Maatwerk tuinpoorten

  De kosten berekenen wij ten tijde van de annulering en hangen af van de gekozen producten.

Klachten & Service

 • Wat is de klachtenprocedure van SCHUTTING.nl?

  Wij doen er alles aan om onze producten en diensten perfect bij u af te leveren. Is er ondanks onze inzet toch onverhoopt iets fout gegaan of ben je ergens ontevreden over, dan moet dit natuurlijk opgelost worden. Om dit zo snel mogelijk te doen, vragen we je om het klachtenformulier in te vullen. Hiermee kunnen we alle gegevens centraal bewaren. Wanneer alles is ingevuld, dan komen we binnen 5 werkdagen met een reactie en met een passende oplossen.

  Klachtenformulier

Montage

 • Kan ik zelf aangeven wanneer de montage moet plaats vinden?
  Bij ons kun je zelf je voorkeuren aangeven wanneer je wilt dat de schutting geplaatst wordt. Hij zullen altijd samen een datum af stemmen om de montage te laten plaats vinden. Onze monteurs werken van maandag t/m vrijdag en plaatsen dus niet in het weekend. Alleen in zeer hoge uitzondering zal er soms in het weekend gemonteerd worden. De planningsafdeling zal altijd ruim van te voren contact opnemen voor het afstemmen van de montage en leveringsdatum. Het is helaas niet mogelijk om een tijd af te spreken op die dag.
 • Wordt de schutting ook met slecht weer geplaatst?
  Over het algemeen kan de montage altijd doorgaan op het moment dat wij samen hebben afgesproken. Een regenbui houdt ons zeker niet tegen. Alleen bij extreme weersomstandigheden zullen we genoodzaakt zijn om de montage op een later moment uit te voeren.
 • Kan de montage ook plaats vinden wanneer het heeft gevroren?

  Wanneer de vorst te diep in de grond zit, zal het helaas niet mogelijk zijn om palen in de grond te plaatsen of een gleuf te graven voor de onderplaten. Wanneer je weet dat het hard gaat vriezen, kun je twee dingen doen zodat wij toch de schutting kunnen plaatsen.

  1. Een gleuf graven waar de schutting moet komen en een gat waar de palen moeten komen.
  2. Overal waar werkzaamheden moeten plaats vinden, de grond afdekken met een zeil.
 • Hoe lang duurt het plaatsen van een schutting?
  Dat is afhankelijk van het aantal meters dat geplaatst moet worden. Gemiddeld plaatsen we circa 20m1 hout-beton schutting op een dag met een poort.
 • Wat kost het plaatsen van een afscheiding door Schutting.nl?
  De montagekosten worden berekend in de configurator op de website. Wanneer je een situatie hebt die niet geconfigureerd kan worden, zal een adviseur van Schutting.nl een aangepaste offerte toesturen per email. Aan de telefoon worden geen prijzen verstrekt met betrekking tot de montagekosten.
 • Wat kost het plaatsen van een tuinpoort door Schutting.nl?
  De montagekosten worden berekend in de configurator op de website. Wanneer je een situatie hebt die niet geconfigureerd kan worden, zal een adviseur van Schutting.nl een aangepaste offerte toesturen per email. Aan de telefoon worden geen prijzen verstrekt met betrekking tot de montagekosten.
 • Wat is een KLIC-melding?

  Een KLIC melding (Kabels en Leidingen Informatie Centrum)  is melding die je verplicht bent om aan te vragen wanneer er dieper dan 40cm in de grond gegraven gaat worden. Zelfs wanneer je zeker weet dat er geen kabels of leidingen liggen waar gegraven moet worden, ben je volgens de wet WIBON verplicht toch een melding te doen. Het geldt overigens niet alleen wanneer wij de schutting komen plaatsen, maar ook wanneer je dit zelf gaat/laat doen.

  Wat kost een KLIC-melding?
  Op het internet zijn er verschillende plekken waar je dit kunt doen. De kosten zijn echter nogal uiteenlopend. Het voordeligste is om de KLIC melding direct bij het kadaster te doen.

  Hoe lang is de KLIC-melding geldig?
  Je kunt de melding maximaal 20 dagen voor aanvang van de graafwerkzaamheden doen. De levertijd voor het ontvangen van de KLIC melding is ongeveer 3 werkdagen.

  Aan wie overhandig ik de KLIC-melding?
  De monteurs moeten de KLIC-melding bij aanvang op locatie ontvangen. Zorg ervoor dat het is uitgeprint in kleur zodat we goed de kabels en leidingen kunnen zien.

  Wat gebeurt er als ik geen KLIC-melding heb aangevraagd en/of overhandigd?
  In dat geval gaan wij er vanuit dat je op de hoogte bent van de risico's en hier de verantwoordelijkheid voor draagt. Bij iedere vorm van schade en reparaties neemt u de kosten voor eigen rekening.

 • Wordt de oude afscheiding ook verwijderd door Schutting.nl?

  De montagekosten die de configurator uitrekent is uitsluitend voor het monteren van de schutting. In veel gevallen kunnen we dit wel verzorgen, maar dat moet van te voren goed gecommuniceerd worden. Wij zullen vooraf een inschatting maken wat de kosten zijn voor het verwijderen en het afvoeren.

  Wat kost het om een houten schutting te verwijderen?
  Het verwijderen en afvoeren van een houten schutting, mits geen beton in de grond, kost €35 p/m1

  Wat het kost om een betonnen schutting te verwijderen?
  Het verwijderen en afvoeren van een houten schutting, mits geen extra beton in de grond, kost €45 p/m1

  Wat kost het om een groene haag te verwijderen?
  Dat is afhankelijk van de omvang en de leeftijd. Een grote haag, betekend een grotere container en hogere stortkosten. Hoe ouder de haag is, hoe groter de kluit zal zijn. Een richtprijs is circa €65 p/m1.

 • Kan ik de tuin al laten aanleggen voordat de schutting staat?
  Het is voor iedereen het meest praktische dat als eerste de schutting wordt geplaatst alvorens ze gaan beginnen om de rest van de tuin aan te leggen. In sommige situaties kan het gemakkelijker zijn dat er wel eerst grondwerk wordt verricht omdat ze dan met grote machines de tuin in moeten. Laat het straatwerk in ieder geval pas uitvoeren nadat de schutting is geplaatst, want dan kan deze mooi aansluiten aan je nieuwe schutting.
 • Mijn tuin kan alleen bereikt worden via de woning, is dat een probleem?

  Het is geen probleem voor ons om een schutting te plaatsen waar we niet direct bij kunnen. Houdt er wel rekening mee dat er grote en zware objecten door de woning getild moeten worden en wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele beschadigingen. Zorg er dus voor dat kozijn afgeschermd zijn en de vloer is afgedekt en het looppad ruim genoeg is.

  Een tuinscherm is vaak 180x180 cm en een betonnen tuinpaal 10x10x280cm en weegt zo'n 70kg. Die moeten dus met zorg gemanoeuvreerd worden door het gebouw en de extra tijd die daar bij komt kijken zal in overleg in rekening worden gebracht.

 • Moet ik zelf de oude afscheiding verwijderen?
  Ja, je bent er zelf verantwoordelijk voor dat de grond bouwrijp is wanneer wij de schutting komen plaatsen. Wanneer je wilt dat wij dit verzorgen, moet dit duidelijk vooraf besproken worden. De kosten die dit met zich meebrengt, zullen we vooraf zo goed mogelijk bespreken.
 • Hoe wordt hoogteverschil in mijn tuin of met de buren opgelost?

  Het oplossen van een hoogteverschil kan op diverse manieren worden opgelost, mede afhankelijk van het type schutting dat je kiest.

  • Schuttingen met een betonnen onderplaat van 26cm, kunnen een hoogte opvangen van circa 15cm.
  • Schuttingen met een betonnen onderplaat van 36cm, kunnen een hoogte opvangen van circa 25cm.

  Wanneer er meer hoogte verschil is, kan dit altijd worden opgelost door een verspringen in hoogte te maken. Wil je liever dat de schutting aan de bovenzijde rechtdoor loopt? Zorg er dan voor dat je vooraf weet hoeveel hoogte verschil dit is en geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Dan kunnen we een optie aanbieden waarbij er bijvoorbeeld een (extra) betonplaat aan de onderzijde komt.

 • Moet ik zelf de bestrating weghalen waar de schutting komt?

  Het is van belang dat de grond bouwrijp wordt aangeboden aan onze monteurs. Dat wil zeggen dat de grond moet zijn ontzien van kabels, leidingen, wortels, puin, straatwerk etc.

  Het terugleggen van het straatwerk dat eruit is gehaald (of moet worden gehaald) zit niet in de prijs inbegrepen. We kijken per situatie of we hier wel iets in kunnen betekenen voor jouw project.

 • Moet ik zelf mijn schutting inmeten?

  Wij helpen je graag op locatie om de schuttinglengte op te meten. Wij zeggen altijd; "Jouw rolmaat is net zo lang als die van ons". In andere woorden, wij denken dat iedereen de lengte van een schutting op kan meten. Nadat je de configurator hebt ingevuld en gedeeld met ons, zullen we via het kadaster de schutting nameten. Wanneer we een verschil van meer dan 50cm tegen komen, trekken we aan de bel, maar uiteindelijk is het toch je eigen verantwoordelijkheid dat de juiste maten goed worden doorgegeven.

  Wil je liever volledig ontzorgt worden, dan kunnen we ook langs komen om in te meten. Hiervoor rekenen we een tarief van €75,-. De helft van dit bedrag krijg je van ons cadeau wanneer je 10m1 bij ons koopt. Tijdens het inmeten kunnen wij niet bepalen waar de erfgrens ligt. Dit dien je aan ons door te geven. Wanneer je een erfgrens bepaling wilt laten uitvoeren, zal dit door een derde partij gedaan moeten worden. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot enkele honderden euro's.

  Wanneer je gebruik hebt gemaakt van onze inmeet service, krijg je binnen 10 werkdagen een offerte toegestuurd. Tijdens de inmeet service worden nog geen geldige prijzen verstrekt.

  Inmeet afspraak maken

 • Zitten er extra kosten aan verbonden wanneer de grond niet bouwrijp is?

  Wanneer de grond niet puinvrij, kabelvrij of wortelvrij wordt opgeleverd dan is dit voor ons verloren tijd, omdat wij niet de schutting kunnen plaatsen. Dit betekent voor ons dat wij die dag geen inkomsten hebben, de planning aangepast moet worden en wij ook extra kosten krijgen. Hierdoor zijn we genoodzaakt om deze kosten in rekening te brengen. De kosten bedragen €300 + transportkosten, deze worden verwerkt in de order of via een online factuur verstuurd.

  Dit betekent niet dat de monteurs niet door een worteltje heen knippen. Alleen als er geen mogelijkheid is om de schutting te plaatsen gelden bovenstaande kosten. Deze kosten gelden ook wanneer wij een oude tuinafscheiding verwijderen. De grond bouwrijp maken zit niet inbegrepen bij verwijdering van de oude tuinafscheiding.

  Wij raden daarom aan om ervoor te zorgen dat wij op de afgesproken dag de schutting kunnen plaatsen. Bij twijfels kun je gerust contact opnemen door bijvoorbeeld foto's te mailen naar contact@schutting.nl

   

Artikelen

 • Kan ik een composiet schutting door SCHUTTING.nl laten plaatsen?
  Ja, je kunt de installatie van een WPC composiet schutting gerust aan ons overlaten. Wij plaatsen dit type schuttingen al zolang als dat ze verkrijgbaar zijn in Nederland. Wij hebben er dus heel veel ervaring mee. Het plaatsen vergt bepaalde kennis en handigheidjes. We denken dat iedereen met twee rechterhanden dit moet kunnen, maar voor een snel en optimaal resultaat moet je dit regelmatig plaatsen.
 • Zit er kwaliteitsverschil tussen composiet schuttingen van bijvoorbeeld de Hornbach of de Praxis tus
  Wij zijn niet bekend met de kwaliteit die verkrijgbaar is bij de bouwmarkten. Daarvoor zouden we de fabriekseigenschappen van deze planken moeten kennen voordat we daar een oordeel over kunnen vellen. Het is altijd belangrijk om naar de eigenschappen te informeren alvorens je een composiet schutting koopt.
 • Zijn er ook composiet schuttingen van 200x200 cm?
  Bijna alle composiet schuttingen worden opgebouwd met planken die in elkaar vallen. Hoe hoog je deze kunt stapelen is afhankelijk van de lengte van de palen. Wij leveren palen tot 320 cm, waardoor er eenvoudig een WPC scherm gemaakt kan worden van zelfs 240cm. De lengte van de planken is wel al bepaald. Er zijn planken die een lengte van 200cm hebben, echter is dit wel een zeer beperkt aanbod.
 • Welke kleuren composiet zijn er allemaal?
  Onze composiet schuttingen zijn voorzien van een co-extrusie laag, welke theoretisch gezien in iedere kleur gemaakt kan worden. Wij kiezen er voor om de alleen natuurlijk ogen kleuren in ons assortiment op te nemen. Dit zijn hoofdzakelijk grijs en bruin tinten. De kleuren worden vaak uitgebreid, zodat we een zeer uitgebreid assortiment kunnen aanbieden.
 • Kun je een composiet ook verticaal plaatsen?

  Je ziet ze nog bijna nergens, maar het kan wel. Het is belangrijk dat we twee varianten onderscheiden. De eerste is de WPC schutting waarbij de schroeven aan 2, 3 of 4 aluminium regels zijn vastgeschroefd. Deze variant wordt (werd) altijd verticaal aangeboden. Dit is een variant die niet veel meer wordt aangeboden, omdat is gebleken dat het WPC niet goed geschikt is om vast te schroeven. Wanneer dat wel wordt gedaan, zullen de planken krom gaan trekken.

  De nieuwe generatie Hout-Plastic-Composiet schuttingen zijn van een andere kwaliteit. Deze hebben een co-extrusie laag. Deze planken worden door middel van een tong en groef aan elkaar verbonden, en gestapeld tussen aluminium profielen en palen. Normaal gesproken wordt dit horizontaal gestapeld, maar kunnen met het juiste systeem ook verticaal gestapeld worden.

 • Heeft een WPC schutting onderhoud nodig?

  Een goede composiet schutting is zo ongeveer de minst onderhoudsgevoelige schutting die verkrijgbaar is. De planken zijn nauwelijks onderhevig aan verkleuring. Het enige dat in loop van tijd zal verkleuren is het gepoedercoate aluminium. Hier zijn verschillende kwaliteiten van op de markt. Het beste gepoedercoate aluminium dat wij zijn tegengekomen is hoofdzakelijk afkomstig uit België, Nederland en Turkije.

  Wanneer de schutting vies is, kun deze eenvoudig met een vochtige vliesdoek gereinigd worden. Gebruik nooit een hogedrukspuit om de schutting te reinigen.

 • Trekt composiet krom
  Een schutting gemaakt van houtvezels en kunststof zal altijd gaan uitzetten. Dit gebeurt hoofdzakelijk in de lengte en minimaal in de breedte van de plank. Bij de montage moet hier rekening mee gehouden worden. Om er voor te zorgen dat de planken  niet krom gaan staan, kunnen in de holle kamers van de planken stalen profielen geplaatst worden. Verder dienen de planken niet te strak tussen de palen en profielen geplaatst te worden. Houdt rekening mee met een uitzetten van circa 1 cm per strekkende meter.
 • Zijn de palen ook leverbaar in andere kleuren dan antraciet?

  Voor de composiet schuttingen met aluminium palen bieden wij deze in de kleuren: antraciet, zwart & grijs aan. Alleen voor de grijze  kleur zijn er geen langere palen beschikbaar dan 280cm en bestaat er ook geen profiel voor een verticale toepassing.

 • Hoe plaats je een composiet schutting?
  Voor het plaatsen van de composiet schutting hebben we een uitgebreide montage handleiding beschikbaar. Hierin wordt uitgebreid beschreven hoe je de schutting geplaatst moet worden en wat er allemaal bij benodigd is.
 • Kan ik een composiet schutting door SCHUTTING.nl laten plaatsen?
  Ja, je kunt de installatie van een WPC composiet schutting gerust aan ons overlaten. Wij plaatsen dit type schuttingen al zolang als dat ze verkrijgbaar zijn in Nederland. Wij hebben er dus heel veel ervaring mee. Het plaatsen vergt bepaalde kennis en handigheidjes. We denken dat iedereen met twee rechterhanden dit moet kunnen, maar voor een snel en optimaal resultaat moet je dit regelmatig plaatsen.
 • Zit er kwaliteitsverschil tussen composiet schuttingen van bijvoorbeeld de Hornbach of de Praxis tus
  Wij zijn niet bekend met de kwaliteit die verkrijgbaar is bij de bouwmarkten. Daarvoor zouden we de fabriekseigenschappen van deze planken moeten kennen voordat we daar een oordeel over kunnen vellen. Het is altijd belangrijk om naar de eigenschappen te informeren alvorens je een composiet schutting koopt.
 • Zijn er ook composiet schuttingen van 200x200 cm?
  Bijna alle composiet schuttingen worden opgebouwd met planken die in elkaar vallen. Hoe hoog je deze kunt stapelen is afhankelijk van de lengte van de palen. Wij leveren palen tot 320 cm, waardoor er eenvoudig een WPC scherm gemaakt kan worden van zelfs 240cm. De lengte van de planken is wel al bepaald. Er zijn planken die een lengte van 200cm hebben, echter is dit wel een zeer beperkt aanbod.
 • Welke kleuren composiet zijn er allemaal?
  Onze composiet schuttingen zijn voorzien van een co-extrusie laag, welke theoretisch gezien in iedere kleur gemaakt kan worden. Wij kiezen er voor om de alleen natuurlijk ogen kleuren in ons assortiment op te nemen. Dit zijn hoofdzakelijk grijs en bruin tinten. De kleuren worden vaak uitgebreid, zodat we een zeer uitgebreid assortiment kunnen aanbieden.
 • Kun je een composiet ook verticaal plaatsen?

  Je ziet ze nog bijna nergens, maar het kan wel. Het is belangrijk dat we twee varianten onderscheiden. De eerste is de WPC schutting waarbij de schroeven aan 2, 3 of 4 aluminium regels zijn vastgeschroefd. Deze variant wordt (werd) altijd verticaal aangeboden. Dit is een variant die niet veel meer wordt aangeboden, omdat is gebleken dat het WPC niet goed geschikt is om vast te schroeven. Wanneer dat wel wordt gedaan, zullen de planken krom gaan trekken.

  De nieuwe generatie Hout-Plastic-Composiet schuttingen zijn van een andere kwaliteit. Deze hebben een co-extrusie laag. Deze planken worden door middel van een tong en groef aan elkaar verbonden, en gestapeld tussen aluminium profielen en palen. Normaal gesproken wordt dit horizontaal gestapeld, maar kunnen met het juiste systeem ook verticaal gestapeld worden.

 • Heeft een WPC schutting onderhoud nodig?

  Een goede composiet schutting is zo ongeveer de minst onderhoudsgevoelige schutting die verkrijgbaar is. De planken zijn nauwelijks onderhevig aan verkleuring. Het enige dat in loop van tijd zal verkleuren is het gepoedercoate aluminium. Hier zijn verschillende kwaliteiten van op de markt. Het beste gepoedercoate aluminium dat wij zijn tegengekomen is hoofdzakelijk afkomstig uit België, Nederland en Turkije.

  Wanneer de schutting vies is, kun deze eenvoudig met een vochtige vliesdoek gereinigd worden. Gebruik nooit een hogedrukspuit om de schutting te reinigen.

 • Trekt composiet krom
  Een schutting gemaakt van houtvezels en kunststof zal altijd gaan uitzetten. Dit gebeurt hoofdzakelijk in de lengte en minimaal in de breedte van de plank. Bij de montage moet hier rekening mee gehouden worden. Om er voor te zorgen dat de planken  niet krom gaan staan, kunnen in de holle kamers van de planken stalen profielen geplaatst worden. Verder dienen de planken niet te strak tussen de palen en profielen geplaatst te worden. Houdt rekening mee met een uitzetten van circa 1 cm per strekkende meter.
 • Zijn de palen ook leverbaar in andere kleuren dan antraciet?

  Voor de composiet schuttingen met aluminium palen bieden wij deze in de kleuren: antraciet, zwart & grijs aan. Alleen voor de grijze  kleur zijn er geen langere palen beschikbaar dan 280cm en bestaat er ook geen profiel voor een verticale toepassing.

 • Hoe plaats je een composiet schutting?
  Voor het plaatsen van de composiet schutting hebben we een uitgebreide montage handleiding beschikbaar. Hierin wordt uitgebreid beschreven hoe je de schutting geplaatst moet worden en wat er allemaal bij benodigd is.
 • Hoe kan ik mijn hardhouten schutting schoonmaken?
  Hardhout is, net als iedere houtsoort, gevoelig voor verschillende reinigingsmethode. Het beste kun je een schoonmaak middel gebruiken dat speciaal ontwikkeld is voor het type hout dat je wilt behandelen. Wanneer je dat niet kunt vinden, gebruik je een algemeen schoonmaakproduct voor hardhout of groene zeep. Tevens zijn er ook diverse middeltjes op de markt die het hout kunnen ontgrijzen, oliën of beitsen. Laat je hierover informeren bij een speciaalzaak.
 • Vergrijst met hardhouten schutting?

  Ja, net zoals ieder hout dat buiten in de regen en de zon staat. Vergrijzing kan (tijdelijk) worden voorkomen wanneer het geolied wordt. Deze behandeling dient eens per jaar uitgevoerd te worden. 

  Wil je vergrijst hardhout opnieuw gaan oliën, maak dan eerst gebruik van een ontgrijzer om de natuurlijke kleur op te halen. 

 • Moet je hardhout voorboren?
  Wanneer je gewone schroeven gebruikt, moet je iedere hardhout soort voorboren. Bij het gebruiken van speciale schroeven, vaak verkocht onder de naam “vlonderschroeven”, kun je hardhouten planken schroeven zonder voor te boren. Hardhouten palen moeten altijd voorgeboord worden. Palen van o.a. Azobe hout, moeten extra rustig worden voorgeboord omdat deze extreem hard zijn.
 • Kan ik hardhouten tuinschermen op maat bestellen?
  Ja, wij produceren alle tuinschermen op bestelling. In de configurator wordt enkel alleen gerekend met schermen van 180cm breed. Wanneer je alleen een los tuinscherm bestelt, kun je ook veel afwijkende afmetingen bestellen. Heb je liever tuinschermen helemaal op maat geleverd, dan kan dit ook. Neem hiervoor dan contact met ons op per email en geef de details door. Indien alles duidelijk is, krijg je binnen 5 werkdagen een offerte.
 • Kunnen hardhouten tuinschermen gecombineerd worden met betonplaten?
  Ja, je kunt een hardhouten tuinscherm bijna met ieder type paal combineren. Alleen palen van WPC of aluminium zijn niet mogelijk. Palen gemaakt van zachter hout zoals Douglas, Grenen en Vuren hebben ook een minder lange levensduur en zijn zonder extra behandeling niet geschikt voor een schutting met een lange levensduur.
 • Hoe kan ik mijn hardhouten schutting schoonmaken?
  Hardhout is, net als iedere houtsoort, gevoelig voor verschillende reinigingsmethode. Het beste kun je een schoonmaak middel gebruiken dat speciaal ontwikkeld is voor het type hout dat je wilt behandelen. Wanneer je dat niet kunt vinden, gebruik je een algemeen schoonmaakproduct voor hardhout of groene zeep. Tevens zijn er ook diverse middeltjes op de markt die het hout kunnen ontgrijzen, oliën of beitsen. Laat je hierover informeren bij een speciaalzaak.
 • Vergrijst met hardhouten schutting?

  Ja, net zoals ieder hout dat buiten in de regen en de zon staat. Vergrijzing kan (tijdelijk) worden voorkomen wanneer het geolied wordt. Deze behandeling dient eens per jaar uitgevoerd te worden. 

  Wil je vergrijst hardhout opnieuw gaan oliën, maak dan eerst gebruik van een ontgrijzer om de natuurlijke kleur op te halen. 

 • Moet je hardhout voorboren?
  Wanneer je gewone schroeven gebruikt, moet je iedere hardhout soort voorboren. Bij het gebruiken van speciale schroeven, vaak verkocht onder de naam “vlonderschroeven”, kun je hardhouten planken schroeven zonder voor te boren. Hardhouten palen moeten altijd voorgeboord worden. Palen van o.a. Azobe hout, moeten extra rustig worden voorgeboord omdat deze extreem hard zijn.
 • Kan ik hardhouten tuinschermen op maat bestellen?
  Ja, wij produceren alle tuinschermen op bestelling. In de configurator wordt enkel alleen gerekend met schermen van 180cm breed. Wanneer je alleen een los tuinscherm bestelt, kun je ook veel afwijkende afmetingen bestellen. Heb je liever tuinschermen helemaal op maat geleverd, dan kan dit ook. Neem hiervoor dan contact met ons op per email en geef de details door. Indien alles duidelijk is, krijg je binnen 5 werkdagen een offerte.
 • Kunnen hardhouten tuinschermen gecombineerd worden met betonplaten?
  Ja, je kunt een hardhouten tuinscherm bijna met ieder type paal combineren. Alleen palen van WPC of aluminium zijn niet mogelijk. Palen gemaakt van zachter hout zoals Douglas, Grenen en Vuren hebben ook een minder lange levensduur en zijn zonder extra behandeling niet geschikt voor een schutting met een lange levensduur.