0
Uw winkelwagen is leeg

Filter

Materiaal
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Kleur
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Uitvoering
Type model
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Plankrichting
Hoogte
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Breedte
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Prijs
Duurzaam
Uitstraling
Geluidsreductie
Zichtdichtheid
Levensduur

Veel gestelde vragen

 • Kan ik zelf aangeven wanneer de montage moet plaats vinden?
  Bij ons kun je zelf je voorkeuren aangeven wanneer je wilt dat de schutting geplaatst wordt. Hij zullen altijd samen een datum af stemmen om de montage te laten plaats vinden. Onze monteurs werken van maandag t/m vrijdag en plaatsen dus niet in het weekend. Alleen in zeer hoge uitzondering zal er soms in het weekend gemonteerd worden. De planningsafdeling zal altijd ruim van te voren contact opnemen voor het afstemmen van de montage en leveringsdatum. Het is helaas niet mogelijk om een tijd af te spreken op die dag.
 • Wordt de schutting ook met slecht weer geplaatst?
  Over het algemeen kan de montage altijd doorgaan op het moment dat wij samen hebben afgesproken. Een regenbui houdt ons zeker niet tegen. Alleen bij extreme weersomstandigheden zullen we genoodzaakt zijn om de montage op een later moment uit te voeren.
 • Kan de montage ook plaats vinden wanneer het heeft gevroren?

  Wanneer de vorst te diep in de grond zit, zal het helaas niet mogelijk zijn om palen in de grond te plaatsen of een gleuf te graven voor de onderplaten. Wanneer je weet dat het hard gaat vriezen, kun je twee dingen doen zodat wij toch de schutting kunnen plaatsen.

  1. Een gleuf graven waar de schutting moet komen en een gat waar de palen moeten komen.
  2. Overal waar werkzaamheden moeten plaats vinden, de grond afdekken met een zeil.
 • Hoe lang duurt het plaatsen van een schutting?
  Dat is afhankelijk van het aantal meters dat geplaatst moet worden. Gemiddeld plaatsen we circa 20m1 hout-beton schutting op een dag met een poort.
 • Wat kost het plaatsen van een afscheiding door Schutting.nl?
  De montagekosten worden berekend in de configurator op de website. Wanneer je een situatie hebt die niet geconfigureerd kan worden, zal een adviseur van Schutting.nl een aangepaste offerte toesturen per email. Aan de telefoon worden geen prijzen verstrekt met betrekking tot de montagekosten.
 • Wat kost het plaatsen van een tuinpoort door Schutting.nl?
  De montagekosten worden berekend in de configurator op de website. Wanneer je een situatie hebt die niet geconfigureerd kan worden, zal een adviseur van Schutting.nl een aangepaste offerte toesturen per email. Aan de telefoon worden geen prijzen verstrekt met betrekking tot de montagekosten.
 • Wat is een KLIC-melding?

  Een KLIC melding (Kabels en Leidingen Informatie Centrum)  is melding die je verplicht bent om aan te vragen wanneer er dieper dan 40cm in de grond gegraven gaat worden. Zelfs wanneer je zeker weet dat er geen kabels of leidingen liggen waar gegraven moet worden, ben je volgens de wet WIBON verplicht toch een melding te doen. Het geldt overigens niet alleen wanneer wij de schutting komen plaatsen, maar ook wanneer je dit zelf gaat/laat doen.

  Wat kost een KLIC-melding?
  Op het internet zijn er verschillende plekken waar je dit kunt doen. De kosten zijn echter nogal uiteenlopend. Het voordeligste is om de KLIC melding direct bij het kadaster te doen.

  Hoe lang is de KLIC-melding geldig?
  Je kunt de melding maximaal 20 dagen voor aanvang van de graafwerkzaamheden doen. De levertijd voor het ontvangen van de KLIC melding is ongeveer 3 werkdagen.

  Aan wie overhandig ik de KLIC-melding?
  De monteurs moeten de KLIC-melding bij aanvang op locatie ontvangen. Zorg ervoor dat het is uitgeprint in kleur zodat we goed de kabels en leidingen kunnen zien.

  Wat gebeurt er als ik geen KLIC-melding heb aangevraagd en/of overhandigd?
  In dat geval gaan wij er vanuit dat je op de hoogte bent van de risico's en hier de verantwoordelijkheid voor draagt. Bij iedere vorm van schade en reparaties neemt u de kosten voor eigen rekening.

 • Wordt de oude afscheiding ook verwijderd door Schutting.nl?

  De montagekosten die de configurator uitrekent is uitsluitend voor het monteren van de schutting. In veel gevallen kunnen we dit wel verzorgen, maar dat moet van te voren goed gecommuniceerd worden. Wij zullen vooraf een inschatting maken wat de kosten zijn voor het verwijderen en het afvoeren.

  Wat kost het om een houten schutting te verwijderen?
  Het verwijderen en afvoeren van een houten schutting, mits geen beton in de grond, kost €35 p/m1

  Wat het kost om een betonnen schutting te verwijderen?
  Het verwijderen en afvoeren van een houten schutting, mits geen extra beton in de grond, kost €45 p/m1

  Wat kost het om een groene haag te verwijderen?
  Dat is afhankelijk van de omvang en de leeftijd. Een grote haag, betekend een grotere container en hogere stortkosten. Hoe ouder de haag is, hoe groter de kluit zal zijn. Een richtprijs is circa €65 p/m1.

 • Kan ik de tuin al laten aanleggen voordat de schutting staat?
  Het is voor iedereen het meest praktische dat als eerste de schutting wordt geplaatst alvorens ze gaan beginnen om de rest van de tuin aan te leggen. In sommige situaties kan het gemakkelijker zijn dat er wel eerst grondwerk wordt verricht omdat ze dan met grote machines de tuin in moeten. Laat het straatwerk in ieder geval pas uitvoeren nadat de schutting is geplaatst, want dan kan deze mooi aansluiten aan je nieuwe schutting.
 • Mijn tuin kan alleen bereikt worden via de woning, is dat een probleem?

  Het is geen probleem voor ons om een schutting te plaatsen waar we niet direct bij kunnen. Houdt er wel rekening mee dat er grote en zware objecten door de woning getild moeten worden en wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele beschadigingen. Zorg er dus voor dat kozijn afgeschermd zijn en de vloer is afgedekt en het looppad ruim genoeg is.

  Een tuinscherm is vaak 180x180 cm en een betonnen tuinpaal 10x10x280cm en weegt zo'n 70kg. Die moeten dus met zorg gemanoeuvreerd worden door het gebouw en de extra tijd die daar bij komt kijken zal in overleg in rekening worden gebracht.

 • Moet ik zelf de oude afscheiding verwijderen?
  Ja, je bent er zelf verantwoordelijk voor dat de grond bouwrijp is wanneer wij de schutting komen plaatsen. Wanneer je wilt dat wij dit verzorgen, moet dit duidelijk vooraf besproken worden. De kosten die dit met zich meebrengt, zullen we vooraf zo goed mogelijk bespreken.
 • Hoe wordt hoogteverschil in mijn tuin of met de buren opgelost?

  Het oplossen van een hoogteverschil kan op diverse manieren worden opgelost, mede afhankelijk van het type schutting dat je kiest.

  • Schuttingen met een betonnen onderplaat van 26cm, kunnen een hoogte opvangen van circa 15cm.
  • Schuttingen met een betonnen onderplaat van 36cm, kunnen een hoogte opvangen van circa 25cm.

  Wanneer er meer hoogte verschil is, kan dit altijd worden opgelost door een verspringen in hoogte te maken. Wil je liever dat de schutting aan de bovenzijde rechtdoor loopt? Zorg er dan voor dat je vooraf weet hoeveel hoogte verschil dit is en geef dit zo snel mogelijk aan ons door. Dan kunnen we een optie aanbieden waarbij er bijvoorbeeld een (extra) betonplaat aan de onderzijde komt.

 • Moet ik zelf de bestrating weghalen waar de schutting komt?

  Het is van belang dat de grond bouwrijp wordt aangeboden aan onze monteurs. Dat wil zeggen dat de grond moet zijn ontzien van kabels, leidingen, wortels, puin, straatwerk etc.

  Het terugleggen van het straatwerk dat eruit is gehaald (of moet worden gehaald) zit niet in de prijs inbegrepen. We kijken per situatie of we hier wel iets in kunnen betekenen voor jouw project.

 • Moet ik zelf mijn schutting inmeten?

  Wij helpen je graag op locatie om de schuttinglengte op te meten. Wij zeggen altijd; "Jouw rolmaat is net zo lang als die van ons". In andere woorden, wij denken dat iedereen de lengte van een schutting op kan meten. Nadat je de configurator hebt ingevuld en gedeeld met ons, zullen we via het kadaster de schutting nameten. Wanneer we een verschil van meer dan 50cm tegen komen, trekken we aan de bel, maar uiteindelijk is het toch je eigen verantwoordelijkheid dat de juiste maten goed worden doorgegeven.

  Wil je liever volledig ontzorgt worden, dan kunnen we ook langs komen om in te meten. Hiervoor rekenen we een tarief van €75,-. De helft van dit bedrag krijg je van ons cadeau wanneer je 10m1 bij ons koopt. Tijdens het inmeten kunnen wij niet bepalen waar de erfgrens ligt. Dit dien je aan ons door te geven. Wanneer je een erfgrens bepaling wilt laten uitvoeren, zal dit door een derde partij gedaan moeten worden. De kosten hiervoor kunnen oplopen tot enkele honderden euro's.

  Wanneer je gebruik hebt gemaakt van onze inmeet service, krijg je binnen 10 werkdagen een offerte toegestuurd. Tijdens de inmeet service worden nog geen geldige prijzen verstrekt.

  Inmeet afspraak maken

 • Kan ik zelf aangeven op welke dag het bezorgt moet worden?
  Je mag bij ons altijd een voorkeur aangeven op welke dag je het bezorgt wilt hebben. Wij zullen hier altijd rekening mee proberen te houden. Wanneer je hebt gekozen voor levering in de tuin, dan zullen we altijd jouw voorkeursdag, mits op een werkdag, aanhouden. Je krijgt ook altijd een telefoontje wanneer de transporteurs minimaal een half uur verwijderd zijn van het afleveradres.
 • Kan ik zelf aangeven hoe laat ik de levering wil ontvangen.

  Het is helaas niet mogelijk om vooraf een tijdstip af te spreken. Bij de optie "Levering tot in de tuin" kunnen we wel een dagdeel afspreken. Wanneer je kiest voor levering tot op de stoep, krijg je een bericht op de dag van levering in welke tijdsvak de chauffeur verwacht aan te komen. Houdt hierbij rekening met een uit- of inloop van circa 2 uur.

 • Kan ik zelf aangeven wanneer de bestelling gelost moet worden?

  Wanneer je kiest voor "Levering tot in de tuin" kan dit. Wanneer je kiest voor Levering tot op de stoep dan kan dit niet altijd. Wanneer je ons aangeeft waar de bestelling gelost moet worden, zal de chauffeur hier altijd rekening mee proberen te houden.

  De vrachtwagen kan vaak niet op een erf komen, omdat deze te groot en te zwaar is. Wanneer je samen met de vrachtwagenchauffeur besluit om dit wel te doen, is het voor jou eigen risico.

 • Wat gebeurt er als mijn bestelling gestolen wordt?
  Wanneer je er voor hebt gekozen om de schutting tot op de stoep te laten leveren, bestaat er altijd de mogelijkheid dat deze wordt ontvreemd. Gelukkig zijn de meeste materialen die wij leveren groot en zwaar en zijn ze niet eenvoudig om te stelen. Klein materieel dat er bij wordt geleverd zoals ijzerwaren, doosjes, verlichting, los hout etc. kun je het beste direct op een afgeschermde plek neerleggen. Wanneer er toch iets wordt gestolen kunnen wij helaas niets voor je betekenen, maar gelukkig maken we dit echt zelden mee.
 • Mijn huis is moeilijk bereikbaar, kan het toch gelost worden?
  Wanneer je in een drukke of smalle straat woont, kan het lastig zijn om onze grote materialen bij jou te lossen. Wanneer je er voor kiest om de materialen tot in de tuin te laten leveren, hoef jij je hier minder druk om te maken. Bij levering tot op de stoep zal de chauffeur zelf beoordelen tot waar hij kan komen. Hij doet dit het liefst in overleg, maar als het niet anders gaat dan zal het op eigen inzicht gebeuren. Om het andere verkeer zo min mogelijk tot last te zijn, zullen we altijd proberen zo snel mogelijk te lossen.
 • Moet ik bij de levering aanwezig zijn?

  De levering vindt doorgaans op werkdagen tussen kantoor uren plaats. We begrijpen goed dat het daarom lastig kan zijn dat je hier niet aanwezig bij kunt zijn. Als het kan, probeer dan wel telefonisch bereikbaar te zijn, zodat je de chauffeur kan uitleggen waar het pakket gelost mag worden. Wanneer je al van te voren weet dat je niet aanwezig kan zijn, kun je ons ook met een foto of Google Streetview laten zien waar het gelost mag worden. De chauffeur zal dan altijd proberen om zo dicht mogelijk op die plek te lossen. Indien er niemand thuis is of de telefoon opneemt en er vooraf niet aangegeven is waar de materialen gelost moeten worden, zal de chauffeur dit volledig op eigen inzicht doen. Zodra de chauffeur klaar is met lossen, zullen er foto's gemaakt worden van de levering.

  Wanneer je er voor kiest voor "Levering tot in de tuin", dan is het belangrijk dat er iemand aanwezig is die de poort of deur kan openen van het perceel / de woning. Tevens moet die persoon ook aanwijzen waar de materialen geplaatst moeten worden.

 • Kan ik de schutting ook in het echt bekijken?
  Wij snappen als geen ander dat je de schutting eerst in het echt wilt zien, het is natuurlijk een hele uitgave die je ineens doet. Wij hebben een prachtige showroom waar bijna alle schuttingen in het echt te aanschouwen zijn. De showroom is echter alleen toegankelijk op afspraak. Wil je een afspraak maken, stuur ons dan even een bericht.
 • Krijg ik garantie op mijn schutting?
  Zoals het geval is bij alle producten die je online besteld, ontvang je tenminste 2 jaar garantie op de bestelling. Laat je de schutting ook door ons plaatsen, dan heb je ook 2 jaar garantie op de montage. Ben je benieuwd naar de garantievoorwaarden? Informeer hier dan naar bij 1 van onze adviseurs.

Schutting bestellen op SCHUTTING.nl

Lekker gemakkelijk vanaf een schutting bestellen? Kan dat ook? Jazeker! Op SCHUTTING.nl hebben wij het je zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om eenvoudig tot jouw ideale schutting te komen. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel mogelijkheden dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Kies dan voor onze handige KEUZEHULP. Wij hebben een paar vragen voor je samengesteld, die uiteindelijk de beste schuttingen laten zien die bij jouw wensen passen. Ben je meer visueel ingesteld? Kijk dan eens bij de inspiratie foto's. Wat extra handig is, is dat we de samenstelling van die foto hebben uitgewerkt in de configuratie. Dus behalve dat je direct een goed beeld krijgt wat zo'n schutting kost, kun je die ook eens personaliseren en direct bestellen. Wel zo gemakkelijk toch.

 

Verschillende houtsoort voor je schutting

Wij snappen dat je speciale wensen hebt voor je schutting. Er is geen situatie te gek, waar we niet aan kunnen voldoen. Maar voordat we zo ver zijn, is het goed om te weten van welke houtsoorten wij schuttingen aanbieden. Behalve hout bieden we ook nog andere materialen aan. Een greep uit onze mogelijkheden:

 • Douglas
 • Vuren
 • Grenen
 • Ayous
 • Bangkirai
 • Zwart hout
 • Composiet
 • Beton

 

Zweeds Rabat schutting

Een veel geziene variant schutting bij een landelijk stijl, is de schutting van zwart Zweeds Rabat hout. Met deze schutting breng je meteen karakter in je tuin. Er zijn twee houtsoorten waarin de Zweeds Rabat schutting wordt aangeboden, namelijk Vuren en Douglas hout. Wanneer je een zwarte uitvoering wilt, zijn er varianten die gespoten zijn en andere zijn gedompeld of geïmpregneerd. Door deze varianten kunnen de prijzen uiteen lopen van de schutting. Laat je goed informeren welke uitvoering het beste bij jou past.

De Zweeds Rabat schutting wordt horizontaal geplaatst en wordt door SCHUTTING.nl altijd als enkelzijdig compleet scherm geleverd. Om de schutting dubbelzijdig te maken, ontvang je er losse planken en schroeven bij om deze, na het plaatsen van het scherm, er zelf op te schroeven. Dit kan niet vooraf gedaan worden, omdat het dan onmogelijk is om te monteren tussen 2 palen. Wanneer je opzoek bent naar een Zweeds Rabat schutting waar de palen niet zichtbaar zijn, dan kun je hier een compleet pakket aanvragen.

 

Rhombus schutting

Een mooie luxe schutting zijn de Rhombus schermen van onder andere composiet, Bangkirai, Vuren en Douglas hout. Wanneer de schermen horizontaal gemonteerd worden, kan er een mooi diepte effect gecreëerd worden in de tuin. Ben je opzoek naar een onderhoudsvrije uitvoering, kies dan voor de WPC composiet uitvoering. Net als de andere varianten, kun je eenvoudig in onze de configurator deze schutting samenstellen.